Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

AΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

.




Μάνος: Η κυβέρνηση μας οδηγεί σε στάση πληρωμών


Καταστρεπτικό για την οικονομία θεωρεί ο πρόεδρος της "Δράσης", Στέφανος Μάνος τον συνδυασμό μονιμότητας στο Δημόσιο και μη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο συνδυασμός της δήλωσης του πρωθυπουργού ότι με νόμο θα απαγορευτεί η πώληση κρατικής γης με την παλαιότερη δέσμευση του ότι δεν θα απολυθεί κανείς από το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, καταδικάζει την Ελλάδα σε μαρασμό και τελικώς σε στάση πληρωμών».

Ο κ. Μάνος υποστηρίζει ότι οι αριθμητικοί υπολογισμοί καθιστούν ανέφικτη την εξυγίανση της οικονομίας και τον περιορισμό του χρέους χωρίς άμεσο δραστικό περιορισμό του κράτους.

Παράλληλα, επισημαίνει πως οι πρώτοι οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες των κυβερνητικών δεσμεύσεων είναι όσοι δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα. «Όταν εξοντωθεί ο ιδιωτικός τομέας, με χρεοκοπίες και ανεργία, θα ακολουθήσει και ο δημόσιος που ως παράσιτο ζει από τον ιδιωτικό», τονίζει.

Καλεί τέλος τον πρωθυπουργό να κάνει ένα βήμα πίσω. «Βάλτε κάτω τους αριθμούς με τους συνεργάτες σας και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξετε σε διαφορετικές αποφάσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: