Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

MΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ



Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

H ανακοίνωση ότι καταργήθηκε η βίζα (ειδική γραπτή άδεια) που έπρεπε να λάβει κανείς από την αμερικανική πρεσβεία επί του διαβατηρίου του προκειμένου να ταξιδεύσει στις ΗΠΑ είναι ένα ακόμη αμερικανικό ψεύδος.

Απλώς άλλαξε η διαδικασία.
Εως τώρα οι Αμερικανοί απαιτούσαν να μεταβεί ο ενδιαφερόμενος στο αμερικανικό Προξενείο, να κάνει ειδική αίτηση, να ξαναπάει έπειτα από μερικές ημέρες, να δώσει... συνέντευξη (να απαντήσει δηλαδή στις ανόητες συχνά ερωτήσεις ενός αμερικανού υπαλλήλου) και να περιμένει πολλές φορές για πολλές ώρες προκειμένου να λάβει την άδεια.

Τώρα οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μέσω του Διαδικτύου να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους, τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την ώρα που επιθυμούν να ταξιδεύσουν, να δώσουν στοιχεία ότι διαθέτουν διαβατήριο νέου τύπου (κατά τις προδιαγραφές που απαίτησαν οι Αμερικανοί να χαρακτηρίζουν τα εφεξής εκδιδόμενα ελληνικά διαβατήρια) και να λάβουν μέσω Διαδικτύου τη νέου τύπου βίζα, που τώρα αποκαλείται ΕSΤΑ (δηλαδή Εlectronic System Τravel Αuthorization).

Με λίγα λόγια, άλλαξε ο Μανωλιός κτλ. κτλ., και μάλιστα επί τα χείρω. Διότι η νέα άδεια ισχύει μόνο για δύο χρόνια και εφόσον πρόκειται για τουρίστες ή επαγγελματικά ταξίδια. Οι έλληνες φοιτητές θα πρέπει να ζητούν παλαιού τύπου βίζα, όπως και οι δημοσιογράφοι.

Καλά θα κάνουν οι κατά τόπους εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβερνήσεως να εφαρμόζουν μεν τις οδηγίες των ανωτέρων τους, αλλά να μην προκαλούν τους πολίτες της χώρας που τους φιλοξενεί με προδήλως ψευδείς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/group.php?gid=100904339952800

GINE MELOS STHN OMADA